Geri Dönüşüm

Geri Dönüşüm

Atıkların kullanılabilir ürünlere dönüştürülmesi işlemi yani geri dönüşüm, enerji tüketimini ve yeni hammadde kullanımını azaltır, hava ve su kirliliğini bertaraf eder, sera gazı emisyonlarını düşürerek küresel ısınmayla mücadelemize güç verir.

Plastik, cam, kağıt ve metaller dünyada en çok geri dönüşüm işlemine tabi tutulan atıklardır. Bununla birlikte tekstil, lastik ve elektronik eşyalar da geri dönüştürülebilir.

Geri dönüşüm, çevre kirliliğini azaltır.

Dünyada akla gelen bütün çevre kirliliği türleri endüstriyel atıkların sonucudur. Endüstriyel atıklar pervasızca atılmak yerine yeniden kullanılarak geri dönüştürülür.

Geri dönüşüm, çevreyi korur.

Geri dönüşüm sürecine sokulan ahşap ve ağaç temelli atıklar, ormanlarımızın korunmasına yardımcı olur. Daha önce herhangi bir üründe kullanılan ağaç parçalar va kağıtlar geri dönüşüme tabi tutularak daha az ağacın kesilmesine vesile olur.

Geri dönüşüm, küresel ısınmayı en aza indirir.

Atıklar genellikle yakılarak yok edilir. Yanma esnasında karbondioksit, kükürt ve azot gibi sera gazları ortaya çıkar. Bu gazlar atmosferin geri dönülmez şekilde ısınmasına yol açar. Buna karşın geri dönüşüm işleminde yanma neredeyse yoktur. Atıklar çevre üzerinde hiçbir olumsuz etkiye sebep olmadan kullanılabilir malzemelere dönüştürülür.